Share

chokladverkstan2

Choklad gör definitivt livet betydligt godare och efter att ha sett smaskiga bilder från Chokladverksta’n så begav jag och Anna oss dit för att se och smaka live.

Chokladverkstan startades och drivs av Christina som tillverkar smakfulla godsaker med hjärta och själ.
Förutom att leverera till återförsäljare så finns det möjlighet för företag att hyra in sig i en charmig miljö för möte/konferens och man kan boka in 
chokladprovning eller chokladtillverkning i den fina
verkstaden. Dessutom finns butiken som är öppen på fredagar. Butik och kafé samlas under samma tak och här finner du choklad i olika former, bröd, bakelser ochbullar, men även inredning, kläder och silversmycken.

 

chokladverkstan1När man hittat fram till gränslandet mellan Tokarp och Bårarp i Jönköping så ser man en charmig ladugård och en välkomnande entré som visar in till butiken. Goda och läskande dofter möter dig när du precis klivit in genom dörren. Till vänster ser man in till ett rum med stolar och bord. Man kan ana att det är kaféyta eller konferensrum. Rakt fram finner du butiken, kafédisken och verksta’n som blottar sig genom en glasvägg.

Vi beställer kaffe, äppelmust, chokladmazarin med lakritstouche och en chokladrulle. Min chokladrulle som presenterades som vuxengodis visade sig innehålla mandelmassa vilket inte är min favorit så nästa besök satsar jag på den ännu mer chokladiga chokladmoussebakelsen. Vi får i alla fall en avkopplande stund tillsammans i en trevlig miljö utan stress. Under vistelsen rullar besökarna in, ett tjugotal gäster kommer och går under tiden. Vi avslutar med att köpa med oss praliner och konstaterar att det är en trevlig utflykt en bit från vardagen.

 

Hemsida: Läs mer > >

Hitta dit!
GPS-koordinater: N 57° 44.883′, E 14° 7.527′

Stanna upp, njut av livet!  / Magdalena