Butiker i tätorten

Smedbyn i Huskvarna – En konst- och hantverksskatt som borde få mer uppmärksamhet

Jag svänger förbi Smedbyn nästan varje dag. De röda små stuglängorna med kullerstensgatan i mitten, de pittoreska blomsterarrangemangen, konstnärerna och hantverkarnas små ateljéer och butiker registreras någonstans i minnets dimmiga korridorer. Ibland när tankarna inte hakat upp sig på alla måsten som dagen har att erbjuda kör jag lite saktare än vad andra bilister uppskattar och låter blicken vandra åt kullerstenarna. Jag noterar oftast att gatan ligger helt öde och undrar varje gång hur det kan komma sig att Huskvarnas konst- och hantverksskatt inte myllrar av besökare. (mer …)

GRAFITGRÅ – Inredningsbutik och café i skön harmoni

Kör man några kilometer norrut från Huskvarna längs den gamla Grännavägen kommer man till Kaxholmen. Innan du hunnit fundera så mycket på vart du ska så är du framme vid Grafit Grå. Den blygsamma byggnaden bäddas in av den omgivande växtligheten som under den gröna tiden på året slingrar sig runt hörn och upp längs spaljeer. (mer …)

Ett litet hus i Bredaryd – Blommor med härliga tillbehör

smalands_smultron_ettlitethus_bredaryd
Foto: Ett litet hus

Den här söta blomsterbutiken i Bredaryd måste lyftas fram. Inte bara för att de har känsla för smakfulla blomsterarrangemang och tillhörande gåvor och inredning. De ger ett väldigt trevligt bemötande och tog sig tid att lyssna mig och min kära vän Magdalena när vi oanmält stövlade in och frågade dom en massa frågor och bad dom att skrika sitt bästa vårskrik – på film. Det är inte alla som skulle ställa upp på det.

Stallqvarn diversehandel – frossa i antikt & kuriosa i Jönköping

stallqvarn

Det här är definitivt en av Jönköpings små pärlor. Ett riktigt paradis för dig som gillar att strosa runt i en genuint mysig diversehandel där det säljs både gammalt och nytt. Jag kommer alltid därifrån med något.

Den gamla Stallqvarnsbyggnaden är belägen intill en väldigt mysig vandringsled omgiven av hissnande höjder, vattenfall och överväldigande grönska. Man kan köra bil ända fram, men vägen är smal och parkeringsmöjligheterna precis intill är begränsade. läs mer…

Butiken för sakletare och klädsugna – Tenhult

644321_10151758697704256_2032830676_n

Det här är en liten, men inspirerande butik. Förutom snygga prylar och kläder erbjuds du en uppfriskande, trevlig upplevelse. En genuint lyckad symbios av myllrande, färgrik, trendig storstad och sobert, jordnära lantliv, möter dig när du kliver in.

Efter en stund vill du säkert ta med dig hela butiken hem, men plånboken säger nog tyvärr nej. Det är lätt att trivas och svårt att skiljas.

läs mer…

Mormor Magdas därproducerade glass – Taberg

mormormagdas_glass1
Jag blir glad av Mormor Magdas därproducerade glass. Inte för att jag har provat alla roliga smaker eller för att jag varit där och hälsat på, men för att de har så härlig fantasi och så fina, lockande förpackningar. Sen blir jag ännu gladare när jag läste att de bara stoppar det som är nödvändigt i sin naturliga glass, inga konstigheter.

Hoppas på heta somrar framöver, då ska jag definitivt bjuda mig själv på många Mormor Magdas-glassar.

läs mer…

Galleri Smedbyn i Huskvarna

Det är lätt att bli hemmablind och tänka att man måste åka långväga för att upplevelser ska  kännas som äventyr. Men en av nycklarna till ”carpe diem” är att upptäcka de små och stora dagsäventyren. Ett lätt sätt att krydda till vardagen är genom miniutflykter i närområdet.

Bor man i Jönköping så finns Smedbyn i Huskvarna att besöka. För ett spontant besök är det lättast att rikta in sig på Galleri Smedbyn som har öppet lite oftare än butikerna i den gamla byn. läs mer…

Kategorier