Share

Det är lätt att bli hemmablind och tänka att man måste åka långväga för att upplevelser ska  kännas som äventyr. Men en av nycklarna till ”carpe diem” är att upptäcka de små och stora dagsäventyren. Ett lätt sätt att krydda till vardagen är genom miniutflykter i närområdet.

Bor man i Jönköping så finns Smedbyn i Huskvarna att besöka. För ett spontant besök är det lättast att rikta in sig på Galleri Smedbyn som har öppet lite oftare än butikerna i den gamla byn.

Galleriet är ett av Sveriges största till ytan. Det finns alltid fasta utställningar med konst, glas, keramik och skulpturer. Mitt senaste besök bjöd på flera rum med konst av Lotta Backman och fotografier av Carl-Robert Jonzon.
Eftersom det är fritt att gå in så kan man med gott samvete lägga den tid man känner för och har just för tillfället.

Hemsida Galleri Smedbyn >

Hitta dit!
GPS-koordinater: N 57° 47.096′, E 14° 16.962′

Stanna upp, njut av livet!  / Magdalena