Begagnat & Second hand

Bashults Gård – En charmig symbios av ridsportsanläggning, B&B, gårdsbutik och mycket mer…

Bashults Gård är mer än en modern, stilfullt designad ridsportsanläggning. Ovanpå stallet byggdes också Casa el Rosso. Här finns butiken Bonnies Vintage där man kan fynda begagnat eller nytt inom häst- och hundprylar och även inredning. För dig som önskar ett lantligt idylliskt boende finns det också fyra smakfullt inredda rum att hyra där du som boende har tillgång till kök, tv-hörna, gym och relaxavdelning. Man kan också hyra lokalen för ex. konferens eller möhippa. En charmig blandning med många möjligheter.

läs mer…

Rogberga hembygdsgård – sommarcafé, loppis och utställning

rogberga_hembygdsgard
Strax utanför Tenhult, i riktning mot Rogberga, ligger Rogberga hembygdsgård. Hit kan du åka om du vill ta en hembakad fika eller våffla, strosa runt i den lilla loppisboden och/eller titta på föreningens Slöjdglädjes utställning.  Här kan du också fira traditionell midsommar i all enkelhet med dans runt midsommarstången och skjuts på höskrinda för de små.

Caféet har öppet alla dagar från och med midsommar fram till mitten av augusti 10.00-18.00.
läs mer…

Stallqvarn diversehandel – frossa i antikt & kuriosa i Jönköping

stallqvarn

Det här är definitivt en av Jönköpings små pärlor. Ett riktigt paradis för dig som gillar att strosa runt i en genuint mysig diversehandel där det säljs både gammalt och nytt. Jag kommer alltid därifrån med något.

Den gamla Stallqvarnsbyggnaden är belägen intill en väldigt mysig vandringsled omgiven av hissnande höjder, vattenfall och överväldigande grönska. Man kan köra bil ända fram, men vägen är smal och parkeringsmöjligheterna precis intill är begränsade. läs mer…

Kategorier