Share

Bashults Gård är mer än en modern, stilfullt designad ridsportsanläggning. Ovanpå stallet byggdes också Casa el Rosso. Här finns butiken Bonnies Vintage där man kan fynda begagnat eller nytt inom häst- och hundprylar och även inredning. För dig som önskar ett lantligt idylliskt boende finns det också fyra smakfullt inredda rum att hyra där du som boende har tillgång till kök, tv-hörna, gym och relaxavdelning. Man kan också hyra lokalen för ex. konferens eller möhippa. En charmig blandning med många möjligheter.

Smalands_smultron_bashults_gard_stall
Hanna Östman till vänster.  Angelica Hytting till höger.

Angelica Hytting har alltid velat bo på landet med tillgång till ett stall med egna hästar. För tio år sedan flyttade hon och hennes man ut till sitt nuvarande hem med 32 hektar mark av möjligheter. De befintliga gårdsbyggnaderna var i behov av renovering, men istället för att behöva anpassa sig efter den befintliga strukturen bestämde Angelica sig för att bygga helt nytt. 2009 påbörjades bygget av Bashults Gård efter Angelicas egna skisser på hur hennes drömstall skulle se ut.

Den toppmoderna gården erbjuder bl a inridning, tillridning, ridlektioner och stallplatser för den som vill hyra. I det egna stallet har man nyligen börjat med avel. För att hinna med allt har hon anställt Hanna Östman som har många års erfarenhet inom branschen. ”I och med att Hanna började arbeta hos oss kan vi erbjuda inridning och tillridning av hästar och ponnyer.  Hon håller också privata ridlektioner enskilt eller i grupp för både vuxna och barn med egen häst/ponny.”

Stallet är välventillerat och har larm mot inbrott, kyla och brand och har därför blivit klassad som ”Säker Hästgård” vilket gör stallet till ett av de säkraste i landet.

Förutom hästar hyser huset en gårdsbutik…

”Bonnies Vintage – boutique Horse & Hound” är butiken för dig som vill fynda bra produkter till riktigt småländska priser. Vi tar emot dina begagnade häst- och hundprylar och säljer dem vidare mot provision. I butiken finns också nya varor, uppköpta lager och förbrukningsartiklar för vardagsbehoven.”

… och rum för dom som behöver logi för natten.

”På Bashults Gård & Casa El Rosso kan man övernatta själv, både med häst & utan häst. Vi har fyra övernattningsrum som man kan hyra per natt eller på lite längre sikt, tex för studenter, veckopendlare, som mässboende, för konferensgäster mm. På Casa El Rosso finner du möjlighet att hyra bastu & jacuzzi samt stora gemenskapsytor som lämpar sig väl för tex konferenser, möhippa, svensexa, kompisgänget, bröllop, dop mm.”

Oavsett om du är uppvuxen med hästar eller knappt aldrig har satt foten i ett stall så är Bashults Gård och Casa El Rosso väl värt ett besök. Det är nog omöjligt att inte bli imponerad av den fina känslan för detaljer och kvalitet som genomsyrar hela gården.

Är du nyfiken på Bashults Gård finns det ett gyllene tillfälle att besöka gården den 7:e december mellan 15.00-18:00, då är det ”Julstämning på Bashults Gård” med försäljning av allt från julkransar och godsaker till häst- och hundprylar. Du bjuds på glögg och pepparkakor i butiken och har du barn kan de roa sig med  bl a ponnyridning, fiskdamm och tomtebesök.

 

Lev livet lite godare! /Anna

 

Läs mer >>

GPS-koordinater: 57°43’15.2″N 14°13’54.4″E