Share

krydderikrokus-collageMan skulle kunna säga att det är mitt begär för gamla tavelramar i guld som är orsaken till mitt första besök hos Krydderi Krokus. Jag hade fått veta att det fanns ett par ramar i Tranås som jag ville titta på, men taveljakten kulminerade dock i platt besvikelse.

När jag och min familj, som jag hade lyckats lurat med på denna utflykt, var på väg tillbaka mot Jönköping fick jag syn på Krydderi Krokus vid vägkanten. Vi svängde av ganska tvärt, parkerade, klev in och möttes av en väldoftande våg av kardemumma, pepparmynta, curry, jasmin, svartpeppar och de flesta andra kryddor man kan tänka sig.

Näsan styrde oss nyfiket runt i butiken från underbar kardemumma till het chili. När jag kände mig mätt på kryddiga dofter hittade jag en hylla som jag fastnade vid extra länge. Den var fylld av härlig senap med spännande smaksättning och då kände jag att vår misslyckade dagstur inte längre var så misslyckad.

Mitt bästa fynd den här dagen, som jag varmt rekommenderar, visade sig vara en samling fiskkryddor. Fisk Skagen, min absoluta favorit, användes flitigast och tog slut alldeles för fort.

 Hemsida: Läs mer>>

Hitta dit!
GPS-koordinater: N 58° 0.860′, E 14° 40.046′

Lev livet lite godare!  / Anna