Share

cyklapavisingso

Helst vill man ju peppa till att ”det finns inget dåligt väder…” men för denna enkla och otroligt frihetsberikande aktivitet så gör det underverk om man får blå himmel med vita moln lite lagom utstrött här och där.

Att ställa bilen i Gränna, åka färjan över och antingen ha med sig cyklar eller väldigt smidigt hyra cykel på Visingsö är en ypperlig utflykt för stora som små. De minsta får åka cykelkärra, hundarna får springa bredvid. Det är inte långt till sydspetsen där man finner Näs slott som är en borg. Finns fika medtaget så är det ett fint ställe att ta en paus vid. Ta med något att sitta i gräset på så kan man njuta av Vättern och utsikten söderut.

Det är främst att vara i naturen som är grejen med cyklandet, naturen är fin som den är. Det blir en bonus att man kan stanna till vid en ateljé, ett galleri, en butik eller ett café förutom de fina hästarna längs med vägen. Ta en karta vid turistbyrån vid färjeläget på Visingsö och gör upp en rutt som passar er. Det man behöver planera in om man inte tagit med all matsäck själv är var man vill äta. Det finns inte så många alternativ som inte ligger vid hamnen.

Nästa gång jag cyklar på Visingsö ska jag även cykla den norra delen. Antagligen missade vi en hel del på vår lilla rutt, men vi kände oss tillräckligt berikade av det vi fick ta del av. Jag är rätt så nöjd med att ha halva smultronet kvar till ett annat tillfälle.

Hemsida Visingsö >

Hitta dit!
GPS-koordinater: N 58°03´17.6, E 14° 20’34.0

Stanna upp, njut av livet!  / Magdalena