Share

Persgarden

Cyklandes längs en grusväg kantad av en allé, med vinden susande kring öronen, fågelkvitter och solens strålar som letar sig emellan träden. Bara några minuter från färjeläget ligger den idylliska Persgården.

På Persgården samsas grundarna Inger och Lars Forsberg, som på 60-talet startade upp eko-gården, med Susanne och Anders Dalslätt. Susanne och Anders har tagit över nästan hela verksamheten. Inger driver galleriet och Lars främjar Sveriges växtrike med hjälp av några av Sveriges flitigaste bin.

För mig är butiken tillsammans med omgivningen en inspiration som verkligen stärker viljan att förändra den egna kroppens och jordens miljö till det bättre. Råvaror när de är som bäst. Vi fick smaka på cashewnötter från Sri Lanka, ekologiskt odlade och handplockade, krämiga och söta. Mullbär, saftiga och goda. Persgårdens egna mysli, knäckebröd och honung. Allt var hög kvalitet, det kändes. Jag köpte, förutom mysli, cashewnötter och mullbär, med mig finhackade dadlar som passar att strö på gröten eller använda som sötning i sommarens smoothies.

I galleriet rullar utställningar hela sommaren så missa inte att kika upp på loftet på ladan där Inger gärna berättar om den aktuella utställningen.

Stanna upp, njut av livet! /Magdalena

 

Läs mer >>

 

GPS-koordinater: 58°01’10.8″N 14°19’00.2″E