Share

uvaberget

För mig var det en väl gömd ”doldis” som jag lyckligtvis upptäckte genom att grotta ner mig i en bok om vandringsleder och naturupplevelser i Jönköpings kommun. Jag kör förbi infarten minst två gånger varje dag, men trots detta har jag totalt missat Uvaberget. Hade inte alls kunnat ana att hitta en så naturskön utsiktsplats just där. Det kanske inte är något grandiost Grand Canyon, men jag var glatt överraskad och njöt fullt ut förutom…när min man bestämde sig för att klättra ut och hänga utöver en klippkant i jakten på den perfekta bilden. Också lite svettigt med en treåring som gärna härmar sin far, men förutom det så. En perfekt plats för grill-picnic med någon eller några man gillar.

Är man inte sugen på att packa egen picnic och är  så betagen av Uvabergets bedårande utsikt att man efteråt bara måste få i sig något sött och en kopp kaffe så kan man kombinera sin utflykt med en fika på Rogberga hembygdsgård.

När du besöker denna lilla pärla och grillar så lämna inga engångsgrillar eller annat skräp då blir det snart inte lika ”pärligt” och det vill vi ju inte.

Lev livet lite godare! /Anna

 

Läs mer >>

 

GPS-koordinater: 57°41’01.6″N 14°19’35.0″E