Share

Jag bestämde mig för att fuska lite och parkerade bara ett par kilometer från tornet eftersom en av oss bara var/är tre år. Är man väldigt otränad eller mest bara sugen på svindel är det kanske också det bästa alternativet. Däremot om man är pigg och vill få rejält med motion då ska du gå hela vägen upp från Gränna, vilket ryktas ta ca 1-1,5h.

Du kan räkna med en omväxlande och välkuperad stig kantad med tänkvärda ord från kända författare. Min solklara favorit blev Sten Selanders : ”Fult väder finns bara i städerna”.

tegnertornet_granna_2Skogstornet (också kallat Tegnértornet) är 27 meter högt och när du väl nått den svajjande toppen efter att ha klättrat de 144 trappstegen känner du dig garanterat svindlande hänförd av den mäktiga utsikten. Härligt och skrämmande på samma gång.

Vid klart väder kan man se samtliga fyra landskap som omger Vättern: Närke, Småland, Västergötland och Östergötland. Väl nere på marken igen finns möjlighet att vila sina darriga nerver på den välordnade rastplatsen med sittplatser, utedass, vindskydd och möjlighet att grilla. Initiativtagaren till utsiktstornet hette Torsten Tegnér, en ”legendar” inom sportjournalistik. Du kan se och läs mer om Grännaleden och Tegnértornet via länkarna nedan.

Lev livet lite godare! /Anna

 

Se mer >>

Läs mer >>

 

GPS-koordinater: 58°00’44.2″N 14°28’18.9″E