Share

asens_by_julmarknad

Har länge haft för avsikt att besöka Åsens by Kulturreservat. Nu i år hoppas jag på en tur till deras Julmarknad för det verkar väldigt mysigt både för stora och små.

”Första helgen i den härliga adventstiden ställer vi till med julmarknad på Åsens by. Julens dofter och smaker, hantverk och julklappsbestyr blandas med hästskjuts, korvstoppning och pyssel. Och kanske självaste tomtefar dyker upp…
Brod_790x403Cirka 30 hantverkare och utställare finns på plats i kulturreservatet Åsens by den 29 – 30 november 2014, mellan kl 11 och 17. Under lördagen kan du titta på när Åsens vänner styckar julgrisen och stoppar korv i gårdsmuseet. Kl 16:30 kan du gå med i fackeltåget från Åsens by till Haurida kyrka och adventsgudstjänst.På söndagen blir det pyssel i Undantagets kök för alla små och stora barn som längtar efter jul.
Dolly och Freja står för hästskjuts båda dagarna, då du kan ta en tur till Timmerstugorna där det väntar glögg och pepparkaka. Om det blir snö byter vi vagnen mot släde….
Kl 15, lördag och söndag, berättar tomten om Åsens djur och du får möjlighet att träffa några av dem.”

 

Lev livet lite godare! /Anna

 

Läs mer >>

GPS-koordinater: 57°54’17.6″N 14°37’50.1″E