Share

Företaget JR senap startades av Jan Rosén i Vittsjö på 80-talet sedan köptes verksamheten och hamnade högre upp i landet. Mathilda Wetter och hennes man Mattias sökte efter idéer till ett nytt företag som de kunde driva på Visingsö. När det uppstod ett tillfälle att ta över Senapsfabrikörn nappade de direkt på att köpa upp verksamheten och byggde sedan i rasande fart en egen liten fabrik på Visingsö som stod klart 2009.Smalands_goda_smultron_senapsfabrikorn_2

”Vi letade nya arbetstillfällen på Ön och när man bor så vackert som vi gör så får man kämpa lite. ”

Det har varit sex hektiska år sedan starten eftersom både Mathilda och Mattias samtidigt har andra arbeten. I början åkte de fram och tillbaka till Ljungby där produktionen fanns när de tog över verksamheten, i samma veva påbörjades byggnationen av fabriken på Ön. Trots allt hårt arbete tycker Mathilda att det har varit roligt att utveckla och driva ett företag vidare. ”Vi vill fortsätta den småskaliga tillverkningen och utveckla nya produkter med vår kvalitet.”

En storsäljare är Gammeldags Knärullad Senap. ”Många undrar varför vår senap heter Knärullad. Historien förtäljer att flera försök att stöta senapsfrön i mortel misslyckades. Det flög frön överallt. Därför kom skåningarna på att ta en skål och sätta den i knät och ta en kanonkula och rulla med knäna, med ett visst knyck, och vips hade man perfekt krossade senapsfrön!”

Förutom senap finns också Farmors Salladsdressing och en rad spännande såser i sortimentet.

Läs mer >>

Lev livet lite godare! /Anna