Share

smalands_smultron_slottshotellet_kalmar
Text och foto: Slottshotellet

”Slottshotellet i Kalmar har 71 unika rum att erbjuda. Att börja en sommardag med frukost i vår trädgård, vid rosenbuskarna är lika uppskattat som att kura med en fika i salongen en regnig höstkväll. De har även ett lågprisboendet alternativ som är beläget på andra sidan gatan av Slottshotellet i ett lugnt, vackert område i gamla stan.”

”Det hus som idag är hotellets huvudbyggnad byggdes 1864 och var från början en bostad. Här bodde grosshandlaren Johan Jeansson och hans maka Emma. Familjen Jeansson var betydelsefulla i Kalmar. De ägde det mesta av stadens näringsliv och periodvis sysselsatte familjen 80 % av stadens arbetande befolkning.

Även hotellets andra byggnader har intressanta historier att berätta. Här fanns till exempel en av Kalmars första skolor. Hotellet har genomgått en omsorgsfull renovering under vintern 2010 – 2011. Rummen var färdigrenoverade maj 2011.

Detta är ett hem som har förvandlats till ett hotell. Något av känslan lever kvar i omsorgen om detaljerna och viljan att göra det lilla extra. Allt för att du skall känna dig som hemma.”

 

Lev livet lite godare! /Anna

 

Läs mer >>

GPS-koordinater: 56°39’41.4″N 16°21’16.8″E