Share

smalands_smultron_garpens_fyrplats_bergkvara
Foto: Garpen med vänner

Här är en plats som Smålands smultron måste besöka förr eller senare. Det finns fina förutsättningar för en härlig semester för dig som längtar efter det avslappnande lugnet med garanterad havsutsikt och vågskvalp.  Vill du åka på utflykt med familjen har ni möjlighet att prova på barnaktiviteter som Piratkul på Garpen eller Sälsafari  som avgår från Bergkvara gästhamn.

”När du känner för ett lugnare tempo, bara njuta av havet och naturen, vackra solnedgångar och stillhet, kom till Garpens fyrplats. Njut av Bed & Breakfast i de före detta fyrvaktarbostäderna, där du sakta vaggas till sömns av havets brus. Rummen på fyrplatsen är smakfullt inredda och samtliga har garanterat havsutsikt!

 På Garpens fyrplats kan du t. ex. avnjuta god mat & dryck i vår restaurang, gå upp i fyren för att njuta av utsikten över Kalmarsund, besöka vår lilla utställning, Garpens historia i bild, i fyrens entréplan eller bada från piren. Kanske grilla någon kväll, det finns gott om avskilda platser. Har du inte egen utrustning med dig går det att hyra.

smalands_smultron_garpens_fyrplats_bergkvara_collageGarpen är en ö i Kalmarsund som ligger cirka två kilometer ut från Bergkvara. Är du på besök i Torsås Kommun, bör du inte missa ett besök eller en övernattning i de tidstypiska fyrvaktarbostäderna. Rummen, 2-bäddsrum till 4-bäddsrum, är smakfullt inredda och alla rum har havsutsikt! Garpen kan även bokas för konferenser, fester, kick-off och liknande. Med båten Kronan, som avgår från Bergkvara gästhamn, åker du bekvämt till Garpen.Välkommen!

 

Den unika och kulturhistoriska miljön ger dig en alldeles särskild upplevelse utöver det vanliga. På Garpen finns ingen stress eller hets, här kan man bara vara, titta på fågellivet och njuta av vågornas kluckande – som balsam för själen.

 

Lev livet lite godare! /Anna

 

Läs mer >>

GPS-koordinater: 56°23’25.2″N 16°07’43.1″E