Share

Smalands_smultron_vartorps-gard_1
Foto: Vartorps gård

Längtar efter att få prova på tipi på Vartorps gårds ägor i sommar och byta kontorsstolen mot naturupplevelser.

På våra boplatser med riktiga tipier kan ni uppleva vildmarksliv utan att ge avkall på de mest fundamentala bekvämligheter. Boplatserna ligger spridda mellan träden i vår park, helt ner till sjön. Och vid sjön bor det inga andra än oss.”

”Vartorp var en gång en storslagen herrgård med både kvarn och sågverk, drivet av vattnet från Mörrumsån, och med flera tusen tunnland åkermark.”

Smalands_smultron_vartorps-gard_2

Idag är gården en fridfull ram om en unik semesterform, som förenar lusten till en enkel natursemester med behovet av moderna bekvämligheter.

Man kan hyra en boplats i vår stora naturpark, där man bor i riktiga tipier och lagar mat över bål, eller man kan hyra ett nyrenoverat rum i det gamla sädesmagasinet. Oavsett vad, finns den vackra småländska naturen runt knuten.

Vartorp ligger där det småländska högslätten går över i det sydsvenska höglandet, ett område med många sjöar 25 km norr om Växjö. Närmsta by heter Rottne (6 km) och det är ca. 2 timmars bilfärd till Helsingborg och 3 ½ till Köpenhamn.”

 

Lev livet lite godare! /Anna

 

Läs mer >>

GPS-koordinater: 57°04’15.1″N 14°55’45.6″E