Share

smalandssmultron_villa_gransholm_1
Foto: Villa Gransholm

Ett väldigt vackert hus som jag inte skulle ha något som helst emot att bo i. Villan har ståtliga torn, slottslika vinklar och vrår samt natursköna omgivningar som lockar till sig många brudpar. Det ska bli väldigt trevligt att få bekanta mig närmare med Villa Gransholm i sommar.

”Detta lantligt belägna hotell inryms i en vacker villa, ursprungligen byggd som representativ bostad åt disponenten för Gransholms bruk och hans familj. Det som idag är hotellrum var arbetsplatser åt brukets kontorsanställda. Den över hundra år gamla villan med vackra matsalar och salonger kringgärdas av en stor park med stensatt damm och tennisbana.

”Vi har tio dubbelrum, ett enkelrum och två ”teenageroom” fördelade på två våningsplan.  Alla rum är individuellt inredda i gammeldags, charmig stil. Flera av rummen har sänghimmel och är riktigt romantiska! På alla rum finns toalett och dusch. Teve finns på flera ställen i villan,  dock inte på rummen – till oss kommer man för att ha tid för varandra!

Låt oss bjuda in till flerrätters – gärna på småländskt vis med råvaror som vi helst hämtar lokalt. Våra matsalar har högt i tak, kristallkronor, bord med vita dukar och stora fönster ut mot parken. Här känns det bra att umgås i goda vänners lag, vid familjehögtiden eller på tu man hand…

Uppmärksamt och noggrant tar vi hand om dig kring bordet. Från vardag till fest erbjuder vi samma omsorg såväl i mat som service. Det är vårt mål att er vistelse hos oss på Villa Gransholm blir en minnevärd upplevelse där du trivs bättre än hemma.”

 

Lev livet lite godare! /Anna

 

Läs mer >>

GPS-koordinater: 56°50’44.9″N 14°36’14.8″E