Share


Foto: Hooks Herrgård

Hooks Herrgård verkar ha mycket att erbjuda vad det gäller både fest, avslappning och aktiviteter, inne som ute. Det är definitivt en plats för dig som gillar golf. Själv är jag mest nyfiken på deras nya spa-anläggning och hur deras”energi-paket” kan göra mig piggare. Skulle nog också gärna ta en tur och promenera längs någon av de vandringsleder som finns i närheten.

”Här upplever du vacker natur, god mat och dryck, spa & fitness, golf på två golfbanor och konferens i moderna konferenslokaler. Oavsett om du kommer hit för att spela golf, avnjuta en avkopplande spaweekend, anordna en fest eller konferens kan vi lova en familjär och trivsam atmosfär.

”Sedan 1963 hälsar Familjen Edberg dig välkommen till denna rofyllda oas, ett par mil söder om Jönköping. Hooks Herrgård har anor från 1300-talet och har sedan dess blomstrat till en av Smålands trevligaste anläggningar.

Oavsett om du kommer hit för att spela golf, anordna en konferens, njuta av spapaket med sköna behandlingar eller bara avnjuta en avkopplande weekend vill vi att upplevelsen ska bli den allra bästa. Välkommen till ett slags skönare liv utanför Jönköping i Småland.

Hooks Herrgård bjuder dig på en familjär herrgårdsweekend med stimulerande aktiviteter om så önskas. Golfbanan och dess övningsområden finns att utforska även för gäster som inte spelar golf. Området kring Herrgården bjuder på varierande promenadstråk i de småländska skogarna och sjön erbjuder en stilla roddtur eller spännande fiske. Inom någon timmes bilfärd finns glas- och möbelriket. Eller varför inte bara sitta och njuta med en god bok framför brasan eller i någon av Herrgårdens salonger?

Köket är Herrgårdens hjärta. Här tillagas omsorgsfullt middagar med hjälp av årstidens läckerheter. I Herrgårdens vackra matsal med utsikt över Hokasjön njuter du av en smakfull middag med tillhörande drycker. Middagen avslutas med en kopp kaffe en trappa upp i någon av våra stämningsfulla salonger.

 

Lev livet lite godare! /Anna

 

Läs mer >>

GPS-koordinater: 57°32’21.8″N 14°16’15.5″E