Share


Foto: Kosta Boda Art Hotel

Ända sen jag var liten har jag fått höra att jag föddes i ”Glasriket”, vilket kanske inte är helt korrekt om man är född i Växjö, men nära nog. Oavsett om jag sedan har växt upp till största delen på annat håll så har känslan av att vara född i Glasrikets Småland alltid levt med mig och det är inte omöjligt att det har lagt grunden till mitt design- och formintresse.

Kosta Boda Art Hotel är definitivt ingen oupptäckt pärla i Glasriket, men det här designhotellet är ändå något unikt och inbjuder till besök hos en av Sveriges mest välkända glashyttor. Jag har hört att det ska vara en upplevelse utöver det vanliga att bo här. Förutom att, förhoppningsvis, sova och äta gott kan man också SPA:a, men förmodligen framförallt frossa i glaskonst.

”Kosta Boda Art Hotel välkomnar till ett unikt designhotell som exploderar i färg, form och njutning med ursprung i glaset. Låt dig inspireras vare sig du är här för att rekreera din kropp och själ, ha kreativa företagsmöten eller för att bara ta det lugnt och shoppa det bästa inom svenskt glas, inredning och märkeskläder.”

smalands_smultron_kostaboda_arthotel_2

Njut av en underbar måltid i hotellets restaurang – en upplevelse för både öga och gom och avsluta dagen i den unika Glasbaren.

Det finns nästan inga gränser för vad du kan göra och uppleva med glas. Du kan prova på glasblåsning i hyttan och få med dig ett eget konstverk hem, smaka på traditionell hyttsill, gå på konstutställning, besöka glasmuseet, gå på guidad hyttvandring, vara med på glasprovning och så förstås shoppa. Dessutom finns alltid den vackra småländska naturen att tillgå, med jakt, fiske och utflykter.

Vill ni uppleva ett fantasiskt boende i Småland? Missa inte då det unika ”Glashotellet”  i Glasriket.”

 

Lev livet lite godare! /Anna

Läs mer >>

GPS-koordinater: 56°50’56.3″N 15°23’39.7″E