Share

smalands_smultron_gelato_factory_granna

Foto: Gelato Factory Roni Lazar

För ett par veckor sedan tog jag och min son en tur till Gränna. Vi lyckades få en parkering precis i centrum på torget. Båda två var lite fikasugna och glass är ju bra på att släcka sockerbegäret, så vi gick in på första glasscafé vi kunde hitta – Gelato Factory. Och det skulle vi inte ångra. Jag tänkte att de här är definitivt värt att skriva om och bad caféets ägare berätta lite om hur det kom sig att de startade ett glasscafé i Gränna. Förresten så är Hasselnöt min solklara favorit – solklart ibland de 5 topp bästa glassmakerna jag provat någonsin.

”Vi startade Gelato Factory i Gränna 2014. Lokalen som vi tog över hade stått tom i cirka 5 år. Den tillhörde före detta Hjorten, en välkänd restaurang/bar i Gränna.

Innan vi, jag och frugan, gifte oss träffades vi alltid i Gränna. Eftersom jag själv kommer från Östergötland så var Gränna en perfekt plats att mötas på. Vi möttes halvvägs kan man säga då frugan är från Jönköping! När vi gifte oss och funderade på att öppna en café-verksamhet så kändes Gränna perfekt.

Jag har rest mycket till Italien och varje resa innefattade mycket glassätande. Det är ju något man inte ska missa när man är där. Det är ett fantatiskt land med en spännande matkultur. Jag bestämde mig för att ta med lite av Italien till Gränna. För att fläta samman Gränna och Italien tillverkar vi självklart en Polka-Gelato som är en väldigt populär smak!

Det här är det roligaste jag gjort och extra kul är det att vi är dem enda som säljer äkta Italiensk glass med egen tillverkning. Allt slit och arbete uppskattas av folk som kommer hit och det gör mitt jobb desto roligare. Vi försöker utvecklas så långt det är möjligt och exprimentera med nya och goda smaker.

Vår vision är att Gelato Factory blir det givna valet när man är glassugen i Gränna. ”

 

Lev livet lite godare! /Anna

 

Facebook >>

Instagram Gelatofactorygrenna

GPS-koordinater: 58°01’20.3″N 14°28’01.9″E