Share

smalands_smultron_high_chaparral_1
Foto: t.v. Rickard Nyberg  & t.h. Anna Gebhard

Jag hade inte några förväntningar innan vi åkte till High Chaparral första gången för ett par år sedan, men oavsett så tror jag att hela familjen kan uppskatta den här nöjesparken. Man kan bli rånad på ett tåg, se shower med Lucky Luke eller träffa Zorro livs levande i ”Mexico”, åka diligens, vaska guld, besöka indianerna och mycket mer. Om man inte är mätt på upplevelser efter en heldag i vilda västern så kan man alltid sova över och köra en dag till. 
smalands_smultron_high_chaparral_2
Foto: Anna Gebhard & längst ner t.v. Rickard Nyberg. 

I år var det andra gången jag åkte dit, nu med min fyraåring och hans något äldre kusiner – de älskade hela upplevelsen. När jag frågade vad min son tyckte var roligast i sommar (och vi har kuskat runt en hel del) sa han att ”då när vi pangade var roligast” och det får väl ses som ett bra betyg.  När man åker hit får man alltså räkna med en hel del skottlossning vart du än rör dig. Ett par hörselskydd eller öronproppar skadar inte att ha med sig.

Lev livet lite godare!  / Anna

Läs mer>>

GPS-koordinater: N 57° 15.828′, E 13° 49.643′