Share

smalands_smultron_storemosse1
Foto: Anna & Patrick Gebhard

Man kan åka till Store Mosse Nationalpark under hela året och garanterat få en mängd helt olika upplevelser. Ibland annat kan man periodvis njuta av ett extra rikt fågelliv vilket lockar till sig många entusiastiska fågelskådare. Här finns också kortare och längre vandringsleder som tar dig ut på den karga öppna mossen och in på slingrande stigar i den lummiga skogen. Eftersom jag i princip alltid har med mig min 4-åring så räckte det med en tur på ca 6 km – med många fika-vilo-stopp. Nästa gång vill jag dock definitivt vandra Kävsjön runt och se mer.

smalands_smultron_storemosse2
Foto: Anna & Patrick Gebhard

Om man vill veta allt om naturen  i nationalparken så kan man boka in sig på en guidad tur som tar max 4 timmar. Om man hellre vill vandra omkring själv och insupa landskapet i sin egen takt så kan man fortfarande lära sig något genom informationstavlor och de informationsblad som finns att hämta vid ibland annat Naturum.

Det finns toaletter vid parkeringen och inne på Naturum. Vill man fika eller vila behöver man aldrig heller gå speciellt långt för att kunna sitta bekvämt.

 

Lev livet lite godare!  / Anna

Läs mer>>

GPS-koordinater: 57°16’00.0″N 13°54’59.9″E