Share


Foto: Open New Doors

Ända sedan jag läste i en lokal tidning om att det skulle öppna ett Raw food- café i Tokebo, utanför Bottnaryd, så har jag velat åka dit.  Det är ett varmt välkommet alternativ till en vanlig vardaglig sallad. Jag tror att många av oss är plågsamt medvetna om vad vi borde göra för att förbättra hälsa, välmående och minska miljöpåverkan – ja, vi borde högst sannolikt äta mer vegetariskt och ekologiskt. Open New Doors gör det många av oss definitivt har tänkt och önskar att vi vore bättre på. De öppnar nya dörrar till en annat ”tänk”, ett nytt sätt att se på vad vi stoppar i oss. Rekommenderar absolut en inspirationstur ut till Tokebo där du garanterat serveras färgsprakande, hälsosamma konstverk som kan upplevas med alla sinnen!   

smalandssmultron_opennewdoors_2
Foto: Anna Gebhard

Det enda som hade gjort upplevelsen ännu bättre var om solen lyst från en blå himmel istället för att envist gömma sig bakom regntyngda moln. Detta faktum gjorde att det var något kylslaget och mörkt i ladan. Som tur var hamnade jag och min syster vid ett bord nära ett värmeelement och ”fryslortar” som vi är var de två filtarna även ett välkommet inslag. Jag ser fram emot nästa besök och kan inte låta bli att hoppas på att det öppnas nya dörrar även inne i Huskvarna så att jag kan njuta lite mer av vacker och hälsosam mat då och då till vardags.

Lev livet lite godare! /Anna

 

GPS-koordinater: 57°48’52.5″N 13°47’11.9″E