Share

När jag knappade in på Twitter för ett tag sedan snubblade jag över Farmer’s Food Truck och ett leende spred sig över läpparna. Bara dagar innan hade jag sett en småcharmig film ( Chef ) som handlade om en väldigt karismatisk och passionerad kock som landade i att mat är som godast när den lagas med själ och hjärta i all enkelhet. ”Street food” är något som växer sig starkare i Sverige och utbudet växer även här i Småland. Farmer’s Food Truck  serverar fräsch, lättillgänglig och hälsosam ”street food” på hållbara grunder och det gillar jag, mer sånt.

Ragni Andersson bestämde sig för att lämna sitt jobb på jordbruksverket och ta klivet till egen företagare. Hon satsar ivrigt på det som känns rätt – hållbarhet för miljö och hälsa. Närproducerade råvaror och säsong får styra det som står på menyn och vegetariska alternativ är självklart. Det är svårt att få tillstånd att stå och sälja mat på olika platser i stan, det är en seg byråkratisk process, men Ragni satsar också på event. Vill man hyra in Farmer’s Food Truck till sitt event så är det ett smidigt sätt att kunna erbjuda mat på.

När jag träffade Ragni var det riktigt hett ute, solen stekte från en klarblå himmel. Hennes ”truck” stod parkerad på Hovrättstorget i Jönköping, passande nog i skuggan av ett stort träd med tät trädkrona. En tunnbrödsrulle med en massa vegetariska smaskigheter och en släng av lufttorkad vildsvinskarré som krydda passade perfekt. Kan varmt rekommendera det för den som vill ha en snabb, hälsosam lunch att äta ute. Om man vill veta vart Farmer’s Food Truck håller hus bör du klicka dig in på någon av hennes sociala medier exempelvis

Facebook.

Läs mer >>

Lev livet lite godare! /Anna