Share


Foto: Anna & Patrick Gebhard

Hästgången är en skogskantad vandringsled om ca 10 km längs en grusväg i Lyngemadens naturreservat vid Hok. Leden är en rejäl motionsrunda perfekt för den som vill springa i skogen, men slippa en massa rötter att snubbla på. Är man ute efter en mer naturnära upplevelse får man göra avstickare in i ”spenaten” eftersom Hästgången till största delen är en vanlig grusväg. Turens höjdpunkt var definitivt den lokalhistoriska avstickaren Skomakarens kammare.

smalands_smultron_hastgangen_hok_2

Patrick och jag utgick från trevliga Hooks Herrgård där man som gäst kan få information om, och karta över, vandringslederna i området. Leden tar dig förbi sjö, skog, golfbanor och ängar. Om du har tur har det trevlig lilla lantcaféet och inredningsbutiken Leva -Café & Hemma öppet just när du vandrar förbi och säkerligen är sugen på lite fika.

En kort snabbklippt filmsnutt från vandringen

 

Lev livet lite godare! /Anna

 

GPS-koordinater Skomakarens kammare: 57°33’23.8″N 14°17’53.0″E