Share

smalands_smultron_glutenfria_lussebullar

Recept 12 stora lussekatter

– Smält 100gr smör i en större kastrull.

– Häll i ca 2dl mjölk + 1dl grädde eller 1,5dl creme fraiche.

– Sen i med 2-3 påsar saffran och 3/4 dl socker, rör om, låt svalna tills fingervarmt.

– I med 25 gr jäst, rör om ordentligt tills helt smält.

– Sen i med 1 1/2 tsk fiberhusk, rör om under tiden och rör tills det tjocknar något, fortsätt röra och i med 2 krm salt, rör vidare.

– Häll i 6 dl mjölmix (jag hade finax röda), blandat med 1/2 tsk bakpulver.

– Rör tills allt är en jämn smet/deg. Ställ under duk i kastrullen i 45 min.

– Om degen är för kletig fortfarande så rör varsamt i lite mer mjölmix och knåda ihop till en deg som inte kladdar. Dela in degen i 12 klumpar och rulla ut och ringla ihop bullarna och lägg på plåt under duk i ca 30 min. Sen penslas de bara med ägg eller grädde och pyntas med ex. russin.

– Ugnen ska vara 230 grader varm och plåten ställs i mitten till bullarna har fått fin färg. Har ej exakt tid, ca 10-15 min, körde på känsla och hade koll hela tiden.

Väldigt mumsiga!