Share

Bättre sent än ännu senare. Nu så, nu har jag då äntligen besökt Rudenstams ”nya” butik och kafé. Att fika uppe på ”kaféhyllan” kändes lite som att fika i himlen.

Så mycket ljus och faktiskt ännu mera ljus. Att mumsa på Norpans magiskt goda morotskaka ihop med en fruktigt, fyllig Aroma äppelmust. Aaah. Att sitta där tillsammans med glada kollegor är så mycket bättre än bra. Alltså. Från väckarklockans envisa melodi, snooze och Anna-zombie-mode vid mörkaste 05.07, över isigt kalla badrumsgolv, förbi frostiga bilrutor, snöslask, bländande helljus och hoppet om första kaffekoppen upp till fika i himlen. Det kallar jag motiverande kontraster.

Världens bästa Magda jobbar i butiken och har du tur, som jag hade, får du träffa henne. Jag hade också turen att komma ihåg något viktigt. Persilade, från Krydderi Krokus. En kryddblandning som jag alltid saknar när den inte finns hemma och som lämnar ett näst intill smärtsamt vakuum efter sig när den tar slut. Stora ord för liten påse kryddor, men jag är såld på den, så är det bara. Fisk Skagen är också lika beroendeframkallande.

Nu är det dags att baka lite på egen hand. Brownietårtor står på to-do-listan idag.

Lev livet lite godare! / Anna

Rudenstams webb  >>

GPS-koordinater: 57°47’39.7″N 14°16’14.7″E